Houtskoolbarbecue
Om de houtskool makkelijk te laten branden, worden aanmaakblokjes gebruikt. Men heeft daarbij keuze uit witte en bruine aanmaakblokjes, waarbij de witte doorgaans op basis van lichtere aardolieproducten zijn vervaardigd, en de bruine bestaan uit een mengsel van zaagsel en paraffine of plantaardige oliën. Er wordt afgeraden met spiritus of brandgel de houtskool aan te steken: dit kan brandwonden opleveren. De houtskoolbarbecue is binnen een halfuur klaar voor gebruik, maar pas na 2 uur op de ideale temperatuur om langzaam te kunnen grillen. Door de barbecue eerst goed voor te verwarmen – met een gesloten deksel – wordt het rooster voorbereid. De temperatuur van het vuur is te bepalen met de hoeveelheid houtskool.
Gasbarbecue
De gasbarbecue heeft de snelheid als voordeel boven de houtskoolbarbecue. Een druk op de ontstekingsknop en binnen 10 tot 15 minuten is de barbecue gereed. Een gasbarbecue is vrij makkelijk te gebruiken. De branders onderin zorgen voor warmte. Gasbarbecues branden op vloeibaar gas, butaan of propaan. Dit gas staat in de fles onder matige druk; wanneer de druk wegvalt verdampt de vloeistof en wordt het gas. Bovendien is het voor de gezondheid een stuk beter, doordat het vet weggeleid wordt via gleuven in de grillplaten naar een opvangreservoir. De aangename smaak van houtskoolgrillen kan vervangen worden door een rookbox voorzien van houtsnippers met geur of door specerijen.
Elektrische barbecue
De elektrische barbecue is binnen enkele minuten opgewarmd. Deze gebruikt aardig wat stroom, maar brengt geen verkoolde stukken met zich mee. Bovendien koelt deze barbecue na gebruik snel af. Door de constante warmtetoevoer kan het eten snel bereid worden.
Bestellen (Ophalen in de winkel)
Bestellen kan via de telefoon op nummer 0229-702126 of via onderstaande bestelformulier.